Op zaterdag 17 augustus 2024 heeft een aangifte van diefstal plaatsgevonden op het politiebureau in Albina tegen verdachte J.M.H. De aangever zocht naar een vuistvuurwapen en vroeg een kennis om hulp bij de aanschaf. Deze kennis toonde enkele foto’s van vuistvuurwapens en beloofde de aangever te introduceren bij een verkoper. De kennis bracht de aangever naar een kapperszaak op de markt in Albina, waar de kapper contact opnam met verdachte J.M.H. en hem naar de zaak bracht.

J.M.H. toonde de aangever een vuistvuurwapen en vroeg 1300 euro. De aangever maakte een foto van het wapen en vroeg om het eerst uit te testen. Verdachte J.M.H. nam de aangever en de kennis mee in een taxi naar een locatie nabij hotel Futian in Papatam. Na een rit naar Bamboesi, stapten ze uit bij een perceel. J.M.H. haalde het wapen tevoorschijn, schoot een keer in de lucht en eiste het geld. Na ontvangst van het bedrag liep J.M.H. met het wapen het bos in en keerde niet terug.

De aangever keerde terug naar de kapper, die hem adviseerde om aangifte te doen. Op vrijdag 13 september werd verdachte J.M.H. opgespoord en aangehouden voor diefstal, verduistering en overtreding van de Vuurwapenwet. Na zijn voorgeleiding is J.M.H. in verzekering gesteld in het belang van het onderzoek. De politie van Albina zal het verdere onderzoek voortzetten.