Op 10 november 2023 kreeg de Surinaamse geleerde Jnan Adhin een eervol eerbetoon met de onthulling van zijn borstbeeld. Deze blijvende herinnering aan zijn nalatenschap staat prominent op de berm langs de dr. Sophie Redmondstraat. President Chandrikapersad Santokhi had de eer om dit gedenkteken te onthullen in het bijzijn van enkele vooraanstaande figuren, waaronder districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost, alsook de familieleden van de geëerde, onder wie gewezen vicepresident Ashwin Adhin.
Het indrukwekkende borstbeeld van Dr. Mr. Drs. Jnan Adhin is het resultaat van de toewijding en inspanningen van de Stichting Jnan Adhin Monument. Na de onthulling werd het standbeeld geëerd met mala’s, bloemenkransen die werden geplaatst door het staatshoofd. President Santokhi prees de vermaarde Surinamer als een toonaangevende wetenschapper, die op meerdere vlakken van de samenleving een indrukwekkende bijdrage leverde, van filosofie en religie tot pedagogiek, cultuur, geschiedenis, sociaaleconomie, wetgeving, staatkunde en taalkunde, waarbij vooral zijn inzet voor de officiële spelling van het Sarnami werd benadrukt.
De keuze voor de datum van de onthulling was symbolisch en passend: het vond plaats op de internationale dag van de wetenschap, vlak voor het Divali-feest van verlichting. Dit eerbetoon markeerde niet alleen de grootsheid van Adhin’s erfenis maar ook zijn veelzijdige expertise en toewijding die meerdere gebieden van kennis en maatschappelijke betrokkenheid bestreek.
President Santokhi benadrukte ook Adhin’s buitengewone staat van dienst als voormalig minister van Justitie en Politie, alsook van Onderwijs en Volksontwikkeling. Hij loofde de bijdragen van Adhin als wetgever, parlementariër sinds 1963 in de Staten van Suriname, en als regeringsadviseur. De president erkende dat het onmogelijk is om in een korte tijdspanne recht te doen aan de volledige verdiensten van Adhin, wiens intellectuele uitstraling en uitzonderlijke inzet een passend eerbetoon verdienen.
Dit eerbetoon aan Jnan Adhin vormt niet alleen een gedenkteken voor zijn persoonlijke prestaties maar ook een erkenning van zijn immense bijdrage aan diverse aspecten van de Surinaamse maatschappij en zijn voortdurende impact op gebieden van wetenschap, onderwijs en juridische aangelegenheden.