Suriname heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Concacaf Nations League door met maar liefst 5-1 te winnen van Guyana. De wedstrijd, die werd gespeeld in het volle Franklin Essed Stadion, zag het team onder leiding van bondscoach Stanley Menzo al bij rust met 3-1 voorstaan.

De Surinaamse selectie begon sterk met twee spelers uit de huidige Eredivisie in de basis: doelman Etienne Vaessen (FC Groningen) en verdediger Liam van Gelderen (RKC Waalwijk). Sheraldo Becker opende de score al na drie minuten, na goed voorbereidend werk van Gleofilo Vlijter. Becker scoorde nogmaals in de tiende minuut, maar een klutsgoal van Jalen Jones in de dertiende minuut zorgde tijdelijk voor spanning: 2-1.

Virgil Misidjan, voormalig speler van onder andere FC Twente, zorgde in de 33ste minuut voor de 3-1. Na de rust gaf ex-Feyenoorder Ridgeciano Haps een afgemeten voorzet op Denzel Jubitana, die de 4-1 binnenkopte. Haps zelf zorgde voor de uiteindelijke eindstand met een schot dat door de Guyanese doelman Quillan Roberts niet goed werd behandeld.

Door deze overwinning eindigde Suriname met zeven punten op de tweede plaats in poule A, achter groepswinnaar Costa Rica, dat met 3-0 van Guatemala won. Costa Rica eindigde met acht punten, terwijl Guatemala eveneens zeven punten verzamelde, maar door een slechter doelsaldo derde werd.

Met deze indrukwekkende zege kan Suriname zich nu voorbereiden op de kwartfinales, waar het team hoopt zijn sterke vorm voort te zetten.